Blenden of blended leren. In het (v)mbo onderwijs zijn we er met z’n allen maar druk mee. Maar hoe zorg je er nu voor dat het ’blended’ aanbod van jouw les succesvol wordt, en blijft..!?
Hoe, wat en vooral: waarmee?
Om te beginnen kun je je afvragen in welke vorm je het lesmateriaal het beste kunt aanbieden: boeken, digitaal, of iets heel anders? Games, VR alles is mogelijk. En dat is misschien ook wel de kern van ’t verhaal. We willen en kunnen zoveel, maar wat helpt de studenten eigenlijk!? Je zou ’ns met hen in gesprek kunnen gaan over wat zij hier nu van vinden, want zij moeten hier uiteindelijk mee aan de slag. En weet dat er al veel mogelijkheden zijn om het lesmateriaal op hen af te stemmen.
‘Zelf je lesmateriaal selecteren, combineren én arrangeren,
hoe fijn is dat!?’
Het is bijvoorbeeld nu al een hele vooruitgang dat je, juist vanwege het digitale aanbod, je eigen lesmateriaal kunt samenstellen. Dus zelf je lesmateriaal selecteren, combineren én arrangeren. Boeken, maatwerkreaders of helemaal digitaal dus. Jij hebt de regie! Je kunt dus als docent meer en meer keuzes maken in wat je wel en niet wilt aanbieden. En dat maakt blended leren wel helemaal van nu. Toch!?
Voordelen van blended lesgeven voor zowel student als docent
- Je kan lesmateriaal beter bestuderen en zo vaak als nodig herhalen
- Je krijgt meer diepgang in de online en fysieke lessen
- Je hebt meer tijd om te oefenen voor de fysieke lessen
- Er is meer tijd voor uitwisseling van kennis en ervaring in de fysieke lessen
- Er is meer gelegenheid om tussendoor vragen te delen met elkaar
- Er is meer verscheidenheid en afwisseling in de lesmomenten
Techniekstad 6 weken uitproberen?
……….
Binnenkort publiceren we hier nog meer informatie van Kenteq over actuele onderwerpen in het (v)mbo-onderwijs. Mocht je daar meer over willen weten, of meer informatie krijgen over onze (blended) leermiddelen, maak dan snel een afspraak op uitgeverij@kenteq.nl of bel 088 – 444 99 00.